Založ si blog

Hľadá vôbec niekto pravdu?

Pravda sa pomaly a isto vytráca v kriku politických elít, v hluku geopolitického boja medzi USA a Ruskom a nikto sa nepýta Pilátovu otázku: „Čo je pravda?“

Naozaj nikoho z nás to nezaujíma. Sme zavretí doma sediac nad svojimi profilmi na sociálnych sieťach absorbujúc do svojej mysle myšlienky všetkých, ktorí si preplatili ich obsah a nútia nás venovať sa témam, ktoré nemajú takmer žiadny obsah ba dokonca v nich absentuje akákoľvek hlbšia myšlienka.

Bolo by dobre učiť sa rozmýšľať, bolo by fajn ak by sme mali vlastný názor, bolo by super ak by sme ho vyjadrili. To nás posunie ďalej ako jednotlivcov aj ako národ.

Všetkým ktorí volili pre zábavu

08.04.2022

Pred dvoma rokmi boli voľby, ktoré ukázali, že mnoho ľudí volilo súčasnú vládu pre zábavu vraj aby bola sranda. Zažívame veľkú srandu…. zdražovanie, vojna, neschopná vláda. Žiaľ aj tí čo volili s rozvahou trpia za nerozvážne rozhodnutia našej vlády. Bohužiaľ aj o tom je demokracia. Prosím Vás ak nabudúce pôjdete voliť ak sa toho dožijeme voľte s rozvahou a [...]

Zvláštne

07.03.2022

Je zvláštne ako stále a nonstop nám tlačia správy o tom čo sa deje na Ukrajine. Len mi akosi začalo chýbať komentovanie udalostí na Slovensku. Akoby sme prestali žiť, lebo Ukrajina. Všimli ste si ako všetko stúpa na cene bez toho, aby táto vláda tomu venovala pozornosť? Všimli ste si ako sa pomaly a isto stráca sloboda slova a myslenia vraj pre “ hodnoverné [...]

Kto nám vládne

03.11.2021

Stále počúvame a čítame o tom akú máme neschopnú vládu. Ktovie asi prečo? Možno preto, lebo sme si ju zvolili. A možno preto, lebo sa plnia Platónove slová, že raz budú vládnuť tí najhlúpejší. A možno preto, lebo politiku a jej rozhodnutia robia ľudia, ktorí tomu nerozumejú. Kedy pochopíme, že vládnuť znamená najskôr študovať, potom naberať skúsenosti a potom [...]

zima, sneh, Chorvátsko, dedina, potok, rieka

Slnko vystriedal sneh. Teploty v Chorvátsku klesli za 24 hodín o takmer 30 stupňov

16.04.2024 23:46

Severné Chorvátsko zaznamenalo veľký teplotný pokles a sneženie, pričom v pondelok tam dosahovali teploty 28 stupňov Celzia.

trump, súd

Do procesu s Trumpom v kauze platieb pornoherečke vybrali šesť porotcov

16.04.2024 23:08

Celkovo by mohol výber poroty trvať týždeň. Desiatky potenciálnych porotcov totiž vyjadrili pochybnosti ohľadom svojej schopnosti zachovať si v procese nestrannosť.

Josep Borrell

EÚ pracuje na rozšírení sankcií voči Iránu po jeho útoku na Izrael

16.04.2024 21:21

Návrh verejne podporilo Nemecko, Francúzsko a niekoľko ďalších členov EÚ. Súhlas s ním vyslovil aj šéf zahraničnej politiky EÚ Borrell.

NR SR, protest

Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí. Protestovali proti zásahom do kultúry i životného prostredia

16.04.2024 19:48, aktualizované: 22:47

Poukázali na to, že vláda má vynakladať maximum úsilia, aby sa kľúčové piliere demokracie mohli rozvíjať slobodne, participatívne a udržateľne.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 15
Celková čítanosť: 33762x
Priemerná čítanosť článkov: 2251x

Autor blogu

Kategórie