Založ si blog

Zvláštne

Je zvláštne ako stále a nonstop nám tlačia správy o tom čo sa deje na Ukrajine. Len mi akosi začalo chýbať komentovanie udalostí na Slovensku. Akoby sme prestali žiť, lebo Ukrajina. Všimli ste si ako všetko stúpa na cene bez toho, aby táto vláda tomu venovala pozornosť? Všimli ste si ako sa pomaly a isto stráca sloboda slova a myslenia vraj pre “ hodnoverné informácie“? Všimli ste si, že u nás pobehujú cudzie vojská bez toho aby sa niekto tomu venoval? Postrehol niekto, že náš minister financií nám už oznámil koľko nás bude stáť konflikt na Ukrajine? Všimli ste si, že sme na čiernej listine Ruskej Federácie, od ktorej sme mimochodom zatiaľ závislí aby sme prežili?

Ale toto akoby nebolo problémom našich časov a ja sa pýtam: Čo je problémom našej doby?

Všetkým ktorí volili pre zábavu

08.04.2022

Pred dvoma rokmi boli voľby, ktoré ukázali, že mnoho ľudí volilo súčasnú vládu pre zábavu vraj aby bola sranda. Zažívame veľkú srandu…. zdražovanie, vojna, neschopná vláda. Žiaľ aj tí čo volili s rozvahou trpia za nerozvážne rozhodnutia našej vlády. Bohužiaľ aj o tom je demokracia. Prosím Vás ak nabudúce pôjdete voliť ak sa toho dožijeme voľte s rozvahou a [...]

Kto nám vládne

03.11.2021

Stále počúvame a čítame o tom akú máme neschopnú vládu. Ktovie asi prečo? Možno preto, lebo sme si ju zvolili. A možno preto, lebo sa plnia Platónove slová, že raz budú vládnuť tí najhlúpejší. A možno preto, lebo politiku a jej rozhodnutia robia ľudia, ktorí tomu nerozumejú. Kedy pochopíme, že vládnuť znamená najskôr študovať, potom naberať skúsenosti a potom [...]

Dokedy

02.11.2021

Dokedy sa budeme tváriť, že sa nič nedeje. Dokedy budeme mať všetko tak povediac v paži. Dokedy si z nás politici budú robiť srandu a tváriť sa že nič sa nedeje. Dokedy sa budeme hrať na to, že všetko funguje. Dokedy necháme sa hnať do kúta. Dovtedy pokiaľ nepovieme stačilo.

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 15
Celková čítanosť: 33849x
Priemerná čítanosť článkov: 2257x

Autor blogu

Kategórie